Ergonomiczne biuro KWS Polska

Ergonomiczne biuro KWS Polska

Projekt ergonomicznego biura dla firmy KWS Polska, zlokalizowanego w poznańskim kompleksie Giant Office, stanowi wzór połączenia funkcjonalności i estetyki. Autorka projektu Katarzyna Buczkowska-Grobecka, mając na uwadze komfort i efektywność pracy, stworzyła przestrzeń, która jest zarówno udomowiona, jak i dostosowana do różnych potrzeb pracowników. Wyróżniające się elementy to m.in. wyraźne strefowanie, zieleń i jakość materiałów, które wspomagają pracę i relacje w zespole.

Biuro KWS Polska

Wnętrze charakteryzuje się przemyślanym doborem faktur i kolorów, z dominującą zielenią, która dodaje energii i sprzyja koncentracji. Wysoka jakość użytych materiałów oraz detale wykończenia podkreślają prestiż miejsca, jednocześnie tworząc przyjazną i funkcjonalną przestrzeń pracy. W biurze zastosowano wyraźne strefowanie, które określa miejsca do pracy zarówno w średnim, jak i wysokim skupieniu, a także przestrzenie spotkań i wyciszenia. Ergonomia przestrzeni biurowej została maksymalizowana poprzez indywidualnie dopasowane biurka o regulowanej wysokości oraz fotele pracownicze wspomagające ciągły ruch. To podejście sprzyja zdrowiu pracowników i poprawia efektywność pracy.

Przyjazna przestrzeń

Inspiracją dla projektu było stworzenie przestrzeni, która wspiera ruch i mniej siedzący tryb pracy, jednocześnie promując zdrowe relacje międzyludzkie. Kuchnia jako centrum relaksu i wyciszenia z unikatowym widokiem i specjalnie zaprojektowanym stołem, stanowi serce biura i miejsce, gdzie pracownicy mogą znaleźć balans w ciągu dnia pracy. Autorka projektu, koordynując wykonawców i dostawców, stawiła czoła wyzwaniom czasowym, zwłaszcza podczas prac wykończeniowych odbywających się w obecności pracowników. Projekt zakończył się instruktażem dla użytkowników, mającym na celu pełne wykorzystanie nowych możliwości ergonomicznego biura.

Biuro KWS Polska — metryczka projektu wnętrza 

Projekt: Ktura Architekci/ Katarzyna Buczkowska-Grobecka 
Lokalizacja: Poznań, Giant Office
Powierzchnia: 470 m2
Realizacja: 2023
Zdjęcia: FOTOGRAFy 
Inwestor: KWS Polska 
Źródło: kturaarchitekci.pl

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!