Eleganckie biuro kancelarii Greenberg Traurig

Eleganckie biuro kancelarii Greenberg Traurig

Pracownia Bit Creative w każdym projekcie stara się łączyć design z funkcjonalnością, a w projekcie dla kancelarii Greenberg Traurig kluczowym elementem była strefa wejściowa, łącząca funkcje kuluarową, konferencyjną i eventową. Jej forma i materiały użyte do realizacji zdefiniowały pozostałe elementy eleganckiej przestrzeni.

Wnętrze biura kancelarii adwokackiej

Biuro kancelarii zajmuje trzy piętra budynku Varso w Warszawie, a strefa gościnna znajduje się na najwyższym z nich. Dzięki mobilnym, modułowym rozwiązaniom, strefa może pełnić również funkcję przestrzeni spotkań dla pracowników. Taka wielofunkcyjna przestrzeń wejściowa to współczesny trend w projektowaniu biur.

Biuro Kancelarii Prawnej

Wielofunkcyjna strefa wejściowa

W projekcie strefy wejściowej postawiono na elegancję wykreowanej przestrzeni. w której dominują jasne i ciepłe barwy. Minimalistyczne w wyrazie wnętrze zostało uzupełnione odważną formą rzeźby i dziełami sztuki, które, współgrając ze sobą, dają poczucie obcowania ze sztuką znaną z najlepszych, światowych galerii. W połączeniu z ciekawymi detalami, pracami polskich artystów zdobiącymi ściany i nowoczesnymi meblami dodaje to tej strefie niepowtarzalnego klimatu.  

Całość dopełniają minimalistyczne detale, gra światła i nieoczywiste wykończenie sufitów. Wysokie panoramiczne okna przestrzeni wejściowej ukazują panoramę Warszawy z widokiem na Pałac Kultury i Nauki. Wnętrza zostały tak zaprojektowane, aby nie zaburzać tej perspektywy.

Estetyka strefy wejścia wyznaczyła również kierunek wystroju pozostałych części biura, zaprojektowanych w jasnych, ciepłych barwach, z wykorzystaniem klasycznych ponadczasowych materiałów, takich jak miedź, kamień i drewno.

Biuro Kancelarii Prawnej

Klasyczny układ gabinetowy i open space

Część dla pracowników została zaprojektowana w przeważającej większości w układzie gabinetowym,  aby zapewnić jak najlepszą możliwość koncentracji i skupienia się nad realizowanymi zadaniami, a także zapewnienie warunków zgodnych z zasadami wellbeing.

Modułowość powierzchni w budynku Varso daje możliwość takiego projektowania, a obecność odpowiedniej infrastruktury IT pozwala na szybkie przearanżowanie pomieszczenia.

Pozostałe stanowiska pracy np. asystenckie znajdują się na otwartej przestrzeni i zostały oddzielone za pomocą designerskich mebli oraz roślinności. Właściwy projekt podziału przestrzeni pozwolił na uniknięcie negatywnego wpływu akustyki. Pracownicy przebywający na przestrzeni „open space” mają do dyspozycji 1-2 osobowe pokoje do pracy indywidualnej.

Dalsze pomieszczenia wspomagające, np. biblioteka z czytelnią lub pomieszczenie do drukowania, zostały zaprojektowane również jako ogólnodostępna otwarta przestrzeń. Do dyspozycji pracowników na każdym piętrze znajdują się także pomieszczenia socjalne, takie jak duża kuchnia zlokalizowana na najwyższym piętrze, a na dwóch niższych po dwa coffee pointy (aneksy kuchenne).

Niższe piętra łączą wewnętrzne schody, które stały się charakterystyczną wizytówką nowego biura Greenberg Traurig w Warszawie.

Projekt: Bit Creative

Realizacja: 2023

Źródło: materiały prasowe

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!