Nowe biuro Jacobs Douwe Egberts Poland

Nowe biuro Jacobs Douwe Egberts Poland

Firma Jacobs Douwe Egberts Poland od kilku miesięcy ma nowe biuro w Warszawie. Projekt pracowni BIT Creative to przykład tego, jak bogata historia marki może stać się rdzeniem aranżacji, a przy tym w 100% iść w parze funkcjonalnością.

Funkcjonalność i ergonomia

Nowa powierzchnia biurowa producenta kawy mieści się w kompleksie Marynarska Business Park na Mokotowie. W industrialnym wnętrzu panuje istnie kawiarniany klimat, a główną inspirację dla projektantów z pracowni BIT Creative stanowiły produkty firmy. Miało być komfortowo i klimatycznie, ale nie zapomniano też o funkcjonalności i zastosowaniu wielu ergonomicznych rozwiązań.

Nowe biuro Jacobs Douwe Egberts Poland

„Zacznijmy od kawy”

Przestronna strefa wejścia nie pozostawia wątpliwości, że znajdujemy się w miejscu, gdzie wszystko kręci się wokół kawy: zabudowa z ekspresem wręcz zachęca do skosztowania „magicznego napoju”. Podobnie jak umieszczony tuż nad nią napis „Let’s start with coffee” Bezpośrednio ze strefy wejściowej można dostać się do sal konferencyjnych. Każda z nich nawiązuje do konkretnego produktu marki nie tylko swoją nazwą, ale i doborem formy, kolorów i dodatków.

W części dla pracowników zaprojektowano też pomieszczenia przeznaczone do samodzielnej pracy i budki telefoniczne. Poszczególne zespoły zyskały ergonomiczne stanowiska pracy, oddzielone przegrodami akustycznymi, ale na potrzeby spotkań wszystkich pracowników projektanci stworzyli też mobilną przestrzeń wielofunkcyjną.

Nowe biuro Jacobs Douwe Egberts Poland

Światło, kolor, detal

Wiele uwagi poświęcono rozmieszczeniu lamp, dzięki czemu wnętrza biura są doskonale doświetlone. Oblane ciepłym światłem odcienie beży i szarości zestawione z cegłą czy filcem na ścianach, uzupełnione elementami wystroju oraz dodatkami jednoznacznie kojarzącymi się z określonymi produktami marki, tworzą przyjazną przestrzeń, w której po prostu chce się przebywać.

Zobacz galerię zdjęć wnętrza biura Jacobs

Nowe biura Jacobs Douwe Egberts Poland – metryczka projektu

Typ realizacji: projekt wnętrza powierzchni biurowych
Pracownia: BIT Creative
Realizacja: 2021
Lokalizacja: Warszawa
Zdjęcia: Katarzyna Seliga-Wróblewska, Marcin Wróblewski lub Fotomohito (na różnych stronach są inaczej podpisane)
Opracowanie: Aleksandra Bączek

Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Postaw mi kawę na buycoffee.to

Komentarze

Ilość komentarzy: 0

Dodaj zdjęcia do galeriiDodaj nowy komentarz

Dodaj nowy komentarz

Podaj kod z obrazka

*

Newsletter

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do newslettera sztuka-wnętrza.pl!