Na szczecińskiej mapie gastronomicznej pojawiła się w kwietniu br. nowa restauracja – Hereford SteakHouse. Jej wnętrza zaprojektowała pracownia Loft Kolasiński.
Lokal znajduje się przy Al. Papieża Jana Pawła II, w miejscu dawnego klubu Avanti. Nazwa nowej restauracji związana jest ze źródłem pochodzenia wołowiny wykorzystywanej w serwowanych stekach – podszczecińskiej Hereford Farmy. Pochodząca z Anglii mięsna rasa krów o nazwie Hereford jest szczególnie ceniona przez smakoszy wołowiny.
Większość mebli i dekoracji drewnianych (mozaika barowa, ściana i wieszaki) zostały zaprojektowane i wyprodukowane przez studio Loft Kolasiński. Unikalna kolekcja lamp, foteli i krzeseł pochodzi z lat 50-tych i 60-tych. Zostały one zaprojektowane i wyprodukowane w Czechosłowacji.
Przeszklone ściany lokalu zapewniają dużą ilość światła dziennego i jednocześnie otwierają restaurację na zewnątrz. Wąskie i długie wnętrze zostało przedzielone drewnianą konstrukcją, tak aby stworzyć część kawiarnianą z okrągłymi stolikami i wygodnymi fotelami oraz część restauracyjną. Dzięki otwartej kuchni goście mogą obserwować proces przygotowywania posiłków.
Hereford SteakHouse
Projekt wnętrz: Loft Kolasiński
Powierzchnia: 140 m2
Realizacja: kwiecień 2017
Lokalizacja: Szczecin
Zdjęcia: Karolina Bąk
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Prezentowany w czerwcu w Bazylei pawilon marki Audi, to pierwsza...
czytajPałac Forum Międzynarodowego w uzbekistańskim mieście Tashkent,uplasowano w samym sercu...
czytajEstetyka w zgodzie z naturą we wnętrzu nowoczesnej kliniki.
czytajPalacze nie są mile widziani. Zataczający coraz szersze kręgi zakaz...
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz