W Barcelonie powstała oryginalna restauracja fast food. Założeniem projektu było połączenie smaku najlepszej hiszpańskiej szynki i chleba z miłością Katalończyków do jazdy rowerem. Projekt stworzyła pracownia External Reference Architects.
Architekci poprzez swój kontrowersyjny projekt chcieli podkreślić, że wyjątkowość mięsa serwowanego w restauracji jest uzależniona od jego pochodzenia. Szczęśliwe świnie od których pochodzi mięso ukazane są w formie muralu.
Wiszące szynki w kolorowych pokrowcach stały się ozdobą sufitu.
Na podłodze restauracji znajduje się system oznakowania nawiązujący do ulicy i parkingu dla rowerów.
Siedziska z siodełkami rowerowymi przywołują na myśl rowery zaparkowane przy ścianie.
Odkryta cegła i napis na ścianie to równiez nawiązanie do klimatu ulicy.
Projekt wnętrza: External Reference Architects
Powierzchnia: 40 m2
Realizacja: 2015
Zdjęcia: Lorenzo Patuzzo
Lokalizacja: Barcelona
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Zaprojektowany przez Martę Napiórkowską-Łosin właścicielkę biura ManaDesign OOG eyewear concept...
czytajWiśniewski to nowo powstały koncept gastronomiczny, który łączy w sobie...
czytajObsługa medialna Polskiej Agencji Prasowej zyskała nowy wymiar dzięki metamorfozie...
czytajNa szczycie Centrum Sztuki Współczesnej Dox w Pradze powstała konstrukcja...
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz