W Barcelonie powstała oryginalna restauracja fast food. Założeniem projektu było połączenie smaku najlepszej hiszpańskiej szynki i chleba z miłością Katalończyków do jazdy rowerem. Projekt stworzyła pracownia External Reference Architects.
Architekci poprzez swój kontrowersyjny projekt chcieli podkreślić, że wyjątkowość mięsa serwowanego w restauracji jest uzależniona od jego pochodzenia. Szczęśliwe świnie od których pochodzi mięso ukazane są w formie muralu.
Wiszące szynki w kolorowych pokrowcach stały się ozdobą sufitu.
Na podłodze restauracji znajduje się system oznakowania nawiązujący do ulicy i parkingu dla rowerów.
Siedziska z siodełkami rowerowymi przywołują na myśl rowery zaparkowane przy ścianie.
Odkryta cegła i napis na ścianie to równiez nawiązanie do klimatu ulicy.
Projekt wnętrza: External Reference Architects
Powierzchnia: 40 m2
Realizacja: 2015
Zdjęcia: Lorenzo Patuzzo
Lokalizacja: Barcelona
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Hotelarskich perełek na mapie stolicy przybywa - kolejnym ciekawym punktem...
czytajProjektanci z mode:lina architekci stworzyli projekt sklepu-stoiska dla trendsetterskiego concept...
czytajTe wnętrza zaprojektowane przez pracownię CECHOWNIA to wielofunkcyjne pomieszczenia administracyjne...
czytajTożsamość marki oraz aranżacja wnętrz sieci restauracji United Chicken została...
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz