Projekt wnętrz Carmnik Kantyna został wybrany w tegorocznym plebiscycie internetowym, organizowanym przez Centrum Designu Gdynia, jako jeden z najlepiej zaprojektowanych lokali gastronomicznych w Gdyni. Powtórzył tym samym sukces z zeszłego roku, kiedy najlepiej została oceniona restauracja Główna Osobowa.
Carmnik Kantyna to stacjonarny lokal zrealizowany dla Carmnika – znanego trójmiejsckiego foodtrucka specjalizującego się w domowych burgerach i kanapkach. Autorami projektu są projektanci z pracowni PB Studio.
W Carmniku nie jest ciasno a deszcz nie pada już na głowy. Przemyślana stylistyka wnętrza zachęca przechodniów do zatrzymania się tu na chwilę. Tylko lawenda poszukuje jeszcze swojego miejsca, wychylając swe pędy w stronę podłogi, jakby chciała grać pierwsze skrzypce we wnętrzu.
Jednak nie. Materiałem przewodnim i wspólnym mianownikiem lokalu i foodtruck’a jest sklejka sosnowa. Kwiaty natomiast tworzą wraz z lampami, tablicą i płytkami na ścianie zielony dodatek kolorystyczny. Obok odcieni jasnej sosny i intensywnej zieleni pojawia się jeszcze kolor bordowy. Eleganckim akcentem we wnętrzu jest mosiądz a metalowa tablica scrable nadaje wnętrzu charakteru.
Projekt wnętrz: PB Studio
Realizacja: 2015
Zdjęcia: Jakub Piórkowski
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Wnętrze biura E. Wedel wychodzące naprzeciw popandemicznym oczekiwaniom.
czytajZrealizowany w Chorzowie projekt pracowni musk collective design to parametryczna...
czytajStyl industrialny we wnętrzach butików nowojorskiej marki Theory charakteryzuje interesujące...
czytajSecesyjna klatka schodowa i nowoczesne murale, krzesła z teatru i...
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz