Projekt wnętrz Carmnik Kantyna został wybrany w tegorocznym plebiscycie internetowym, organizowanym przez Centrum Designu Gdynia, jako jeden z najlepiej zaprojektowanych lokali gastronomicznych w Gdyni. Powtórzył tym samym sukces z zeszłego roku, kiedy najlepiej została oceniona restauracja Główna Osobowa.
Carmnik Kantyna to stacjonarny lokal zrealizowany dla Carmnika – znanego trójmiejsckiego foodtrucka specjalizującego się w domowych burgerach i kanapkach. Autorami projektu są projektanci z pracowni PB Studio.
W Carmniku nie jest ciasno a deszcz nie pada już na głowy. Przemyślana stylistyka wnętrza zachęca przechodniów do zatrzymania się tu na chwilę. Tylko lawenda poszukuje jeszcze swojego miejsca, wychylając swe pędy w stronę podłogi, jakby chciała grać pierwsze skrzypce we wnętrzu.
Jednak nie. Materiałem przewodnim i wspólnym mianownikiem lokalu i foodtruck’a jest sklejka sosnowa. Kwiaty natomiast tworzą wraz z lampami, tablicą i płytkami na ścianie zielony dodatek kolorystyczny. Obok odcieni jasnej sosny i intensywnej zieleni pojawia się jeszcze kolor bordowy. Eleganckim akcentem we wnętrzu jest mosiądz a metalowa tablica scrable nadaje wnętrzu charakteru.
Projekt wnętrz: PB Studio
Realizacja: 2015
Zdjęcia: Jakub Piórkowski
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Kolejną realizacją, jakiej podjęła się Pracownia Projektowania Wnętrz Kożuch Kwasek,...
czytajW biurowcu Proximo ma swoją siedzibę Grupa Pracuj. Nowe biuro...
czytajSingapurskie biuro Hypothesis przekształciło magazyn w interesującą restaurację wykorzystując rośliny...
czytajDavid Lynch,amerykański reżyser filmowy,znany między innymi z onirycznej produkcji pod...
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz