Nowym trendem w aranżacji kuchni są żłobione blaty kuchenne. Tradycyjne rozwiązania coraz częściej zastępowane są niestandardowymi procesami obróbki pozwalającymi na osiągnięcie niespotykanych dotąd efektów dekoracyjnych.
Blaty konglomeratowe charakteryzują się zróżnicowaną fakturą, która uzyskiwana jest dzięki specjalnym metodom obróbki. Dzięki unikatowej technologii obróbki fakturalnej powierzchnia blatów może uzyskiwać różne stopnie zmatowienia, a także zróżnicowaną fakturę – od delikatnych nierówności aż po surowe szorstkie wykończenie. Na durze wyróżnienie zasługuje blaty kuchenny, którego faktura przypomina kamień łupkowy.
Poddane obróbce fakturalnej blaty kuchenne Crystal Royal, poddawane obróbce fakturalnej to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich, którzy cenią wysokie walory estetyczne, ale także wyjątkową odporność i trwałość.
Obróbka fakturalna typu slate sprawia, że powierzchnie blatów kuchennych stają się matowe, pokryte licznymi płytkimi bruzdami przypominającymi naturalne żłobienia o łagodnych krawędziach. Faktura wyczuwalna jest pod palcami, jednak daleko jej do szorstkości. Blat poddany takiej obróbce pozostaje przyjemny w dotyku, zachowując jednocześnie intrygującą fakturę wgłębień i wypukłości, co czyni jego powierzchnię nieco podobną do płaszczyzny tynku strukturalnego. Przy odpowiednio dobranym, np. skośnym oświetleniu, wykończenie takie prezentuje się niezwykle efektownie, wykorzystując maksymalnie efekty dekoracyjne gry światła i cienia. Po procesie fakturowania delikatna piaskowa barwa blatu Crystal Royal nabiera nieco jaśniejszego odcienia, co przydaje jej surowości i nowoczesnego charakteru.
Źródło: TECHNISTONE
|
|
|
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
W jaki sposób dopełnić aranżację wnętrz przy pomocy klamek.
czytajNiezależnie od tego czy mieszkamy w małym mieszkaniu czy przestronnym...
czytajZnudziła ci się aranżacja twojego mieszkania? Chcesz zamalować farbę tablicową...
czytajNie tylko estetyka i trendy, ale też ergonomia, funkcjonalność i...?...
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz