Urządzona w starym, mediolańskim tartaku restauracja i coctail bar odwołuje się do stylu industrialnego. Wnętrze w zamyśle autorów ma zachęcać do kontaktów towarzyskich i wymiany myśli.
Centralne miejsce zajmują we wnętrzu dwa duże, przecinające się stoły, przy których goście spożywają potrawy i nawiązują kontakty.
Industrialny charakter budynku pozostał nietknięty. W realizacji wyeksponowano ceglane oraz betonowe ściany podkreślające industrialny design miejsca.
W lokalu podawane są przede wszystkim tradycyjne, włoskie potrawy lekko unowocześnione przez szefa kuchni Carlo Cracco.
Fuzję włoskiej kuchni i fabrycznej estetyki autorka - Tanja Solci - podkreśliła poprzez dobór mebli oraz zastawy stołowej.
We wnętrzu znajdziemy stare żyrandole i detale. A w ciągu dnia tajemniczość wnętrza podbija przymglone światło wpadające przez wielkie okna.
Źródło: designboom
Podoba Ci się nasza działalność ? Postaw kawę dla Grupy Sztuka Architektury!
Ideą przyświecającą aranżacji tej restauracji w Bangkoku, zaprojektowanej przez pracownię...
czytajW marcu tego roku DSA czyli Design Space Association prezentowała...
czytajHEADQUARTERS STORE zaprojektowany przez młodą, prężnie działającą pracownię BudCud na...
czytajKrakowska ulica Floriańska wzbogaciła się niedawno o luksusowy, pięciogwiazdkowy hotel...
czytaj
Ilość komentarzy: 0
Dodaj nowy komentarz